Norrhammarskolan i Skellefteå är en av fyra vinnare av det svenska eTwinning-priset 2017. Skolorna belönas för att på digital väg ha genomfört utmärkta samarbeten med andra länder. Emelie Eriksson, lärare på Norrhammarskolan, var först ut med att ta emot sitt pris av Birgitta Halvarsson, Universitets och högskolerådet, vid en ceremoni onsdag 26 april.

Birgitta Halvarsson, UHR, och Emelie Eriksson, Norrhammarskolan. Bild: Ola Westerberg.

– Projektet har gett våra elever ökade kunskaper i både engelska och andra ämnen. Det känns jätteroligt att det nu uppmärksammas, säger Emelie Eriksson på UHR’s webbplats.

Norrhammarskolan får priset för projektet ”Learn something new! Learn something cool!” där man samarbetat med skolor i 23 länder i Europa. I projektet har elever och lärare i årskurs ett och två spridit det västerbottniska pedagogiska konceptet ”Grej of the day” till 72 skolor i 23 olika länder.

Läs mer i pressmeddelande på UHR.se

Läs mer om eTwinning