Mellan den 4 och 10 December är det dags för Computer Science education week. Passa på att köra din första kodtimme, din Hour of code. Hour of Code började som en timmes introduktion till datavetenskap, med syftet att avdramatisera ”att koda”, att visa att alla kan lära sig grunderna, och att öka mångfalden inom IT-branchen. Idag är det en världsomspännande satsning på datavetenskap, där allt börjar med en timmes programmering men utvecklar sig i en massa olika initiativ. Kolla in guider och aktiviter. Denna gräsrotsrörelse stöttas av över 400 partners och 200000 lärare över hela världen.
När är Hour of Code?Hour of Code genomförs varje år underComputer Science Education Week. 2017 Computer Science Education Week kommer att hållas 4-10 december, men du kan ha en Hour of Code när som helst under året. Computer Science Education Week hålls årligen till minne av datavetenskap-pionjären Admiral Grace Murray Hoppers födelsedag (9 december 1906).

 

 

Om du är sugen, läs mer här https://hourofcode.com/se