Nu har vi använt lärlegot till ännu ett ämne, nämligen engelska! Det är så häftigt att se hur barnen, när de kommer in i klassrummet, ser att jag plockat fram lärlegot…att sitta ner i lyssnarposition och bara vänta på att få börja lektionen är ett gott betyg på undervisningen och förväntningarna på undervisningen och att få lära. Tänk om alla lektioner fick lov att vara så=)

Jag drog som vanligt vad det står i läroplanen i ämnet engelska, vad vi hittills har gjort och vad vi nu ska satsa på några veckor framåt…nämligen att tala, samtala och utvidga vårt ordförråd. Redan här såg jag några som ryggade tillbaka- tala engelska..det vågar jag inte!

Vi tog ett snack om varför vi känner att vi inte vågar…det känns pinsamt om man säger fel…Bryt, sa vi! Efter en stunds pratande om detta insåg vi att INGEN tyckte det var pinsamt när någon annan sa fel…men många tyckte det var jobbigt om de själva sa fel…summa summarum…lägg bort det…tacka för hjälpen av ett ord, precis som i alla annan undervisning…för vårt motto för läråret var ju  att vi lär oss #tillsammans……#together!!!

Nu var gruppen redo att få instruktioner:

Två och två ska tillsammans välja ett tema att bygga utifrån – ”We wish” (A dream…) eller ”Our favourite place” och sedan bygga upp en platta utifrån det.

Använd så många ord på engelska som du kan, de du inte kan hjälps vi åt med och samlar på tavlan.

Sagt och gjort, byggandet började. Vi vuxna gick runt och stödfrågade, funderade tillsammans med barnen och peppade. Det tog inte lång tid förrän orden började komma…inte från oss vuxna bara utan från barnen…

-Vad heter gran?

-Pine tree, vad heter sjö?

-Lake

Vad heter sjögräs….osv

Barnen var oerhört fokuserade, samtalandet växte allteftersom att barnen blev trygga med uppgiften, sorlet var ibland högt, men vet ni…det handlade bara om engelska och bygget…fullt fokus på uppgiften! Lycka!

Under bilderna kommer ett axplock av de ord som vi fick jobba med under en enda liten engelsklektion!


  

Ordlistan…

lake, water, broomstick, a hidden city, lightning, humans, castle, sword, spiders, pine tree, bat, forrest, sea wead, cactus, bridge, geese, crow, chain, jetpack, witch, beard, marshal of the court, magic wond, helmet, factory, cane, put a spell on, hatmakers, treasure chest

Några av temana var: A hidden city, A clone factory, Pomperipossa, A wedding, By the lake….

Det här bara växer! And we LOVE it!