Nu har läsåret 2017/2018 dragit igång och vi hoppas på ett spännande läsår med intressanta blogginlägg, artiklar och tips på Teach me teacher. Det har väl aldrig känts viktigare än nu att vi lär av varandra och delar med oss av våra erfarenheter, positiva och negativa, för att tillsammans skapa den bästa förskolan och skolan som bara är möjligt. Därför vill vi nu påminna alla skolledare och pedagoger om att Pedagog Västerbotten finns och vad vi kan hjälpa er med för att synliggöra er verksamhet och göra det lättare för er att dela med er.

Elisabeth Lindström Skellefteå

Ny medarbetare
Redaktionen har fått en ny medarbetare i form av Elisabeth Lindström, Mediacenter och Region Västerbotten. Elisabeth jobbar även som samordnare av fjärrundervisning och utbildare i Office 365 i Skellefteå kommun och är tjänstledig från sitt lärarjobb. Sedan tidigare finns medarbetaren Pär Sundström, Umeå kommun, med i redaktionen. Vår utökade redaktion är våra bloggare. Peter Lundström, vår tidigare medarbetare, arbetar numer i Älmhults kommun som IT-pedagog.

Artiklar
Vi vet att det händer en massa spännande och intressanta saker ute hos er i verksamheterna men vi behöver få in lite tips. Vi vill att ni tipsar om kommande arbeten, projekt, aktiviteter mm som ni tycker vore kul att det uppmärksammades. Har ni ett tips, gå in här och fyll i formuläret för artikelförslag så kontaktar vi er

Bloggare
På Pedagog Västerbotten är vi alltid sugna på att få in nya bloggare som är intresserade av att dela med sig av det fantastiska arbete som görs ute i verksamheterna. Vi har som önskemål att man bloggar i alla fall 1-2 gånger per termin. Hör av er till oss i redaktionen för mer information eller så anmäler ni intresse via

detta formulärVi vill också peppa våra befintliga bloggare om att vi blir jätteglada för alla era inlägg och för att ni delar med er och bidrar till det kollegiala lärandet. Hoppas att ni kommer att få till åtminstone ett inlägg nu under hösten.

Teach me, Teacher!
Teach me, teacher är benämningen på en funktion på Pedagog Västerbotten, en slags digital “Grej of the day” i teach-meet-anda där pedagoger tipsar varandra genom att berätta om ett pedagogiskt litet tips som man använt sig av och tycker är framgångsrikt, roligt, inspirerande, motiverande för eleverna. Hör av er till oss i redaktionen om ni är intresserade genom att ni fyller i detta formulär.

 

Kontakt

 

Mejla oss på pedagogvasterbotten@gmail.com

Pär Sundström Umeå kommun
Telefon 070-6405996 par.sundstrom@umea.se

Elisabeth Lindström
Mediacenter
elisabeth.j.lindstrom@skelleftea.se