Se tre föreläsningar och diskussioner där fjärrundervisning och distansundervisning berättades om på olika sätt. Det handlade om lärarperspektiv på fjärrundervisning – pedagogiskt och praktiskt, hur interkulturell undervisning kan ske digitalt och om universitetets yrkesutbildningar på distans.

Föreläsningarna är från den nätverkskonferensen som nätverket för fjärrundervisning i Västerbotten som genomförde i Umeå 9 maj med deltagare från Storuman, Bjurholm, Umeå, Robertsfors, Sorsele, Skellefteå, Vännäs samt Umeå Universitet och Region Västerbotten.

Lärarperspektiv på fjärrundervisning, pedagogik och praktik
Peter Hjelm, Beate Bosak och Marja-Stina Svonni vid Kompetenscentrum för flerspråkighet, Umeå kommun

Interkulturell undervisning i en digital tid
Elisabeth Lindström, Skellefteå kommun

Yrkesutbildning på distans
Tomas Holmgren, Pedagogiska institutionen, Umeå universitet

Dokument