En dag så ringde telefonen på Fjädern/Uven. Det var tidningen Förskolan som hade fått nys om att vi arbetade med naturvetenskap på ett intressant och kreativt sätt. De ville väldigt gärna komma förbi och göra ett reportage om vårt arbete med utforskande tillsammans med verb…och det fick de ju så klart!

http://forskolan.se/far-och-flyg-med-fysik  (Läs artikeln här)

Det är fantastiskt att bli uppmärksammade för något som vi tror mycket på, något som har arbetat hårt för att kunna utveckla och vi känner väldigt starkt att det finns mycket kvar att utveckla…resan har bara börjat!

Vi fortsätter att vika flygplan, helikoptrar och att prova olika sorters material. Vi undersöker vindens betydelse, motvind kontra medvind, stark vind eller ingen vind alls. Om det går att använda sin egen kraft genom att springa fort nerför en kulle och sedan släppa flygplanet eller om det är bättre att bara stå helt stilla och använda armens kraft. Vi funderar mycket på motsatsord högt och lågt, starkt och svagt, stort och litet osv. Vi har också provat att spela in olika flygaljud, lyssna på dessa och röra oss till dem….
Det kommer att bli en spännande termin!