Vi gick på påsklov och under ledigheten laddade vi inför det kommande arbetet. Vi hade sökt och blivit beviljade pengar från Skapande skola. Dessa pengar kommer att gå till dansundervisning med Balettakademien samt hyra av Kulturväven. För tre år sedan visade vi vår musikalföreställning i vår aula, men denna gång insåg vi att 87 barn med familjer inte skulle kunna rymmas där. Därför beslöt vi att slå på stort och istället hyra Vävenscenen för den stora världspremiären av The Gruffalo. Trots pengar från Skapande skola, insåg vi att budgeten inte skulle hålla. Vi planerade då att bjuda in alla familjer till ett föräldrafika.

Kulturväven (Foto: Wikipedia)

Efter att vi vilat upp oss under påsklovet, startade en intensiv bakperiod. Här skulle det bakas! Eleverna var laddade och bakade så att det stod härliga till. Vi bakade som galningar! När väl allt var klart hade vi och våra 46 bagare bakat 120 kolakakor och 15 rulltårtor. Våra kollegor på nedervåningen bakade i sin tur lika mycket. Vi hade också bett föräldrarna att bidra med vinster till ett lotteri i samband med föräldrafikat. Vi bjöd på fikat och föräldrarna fick lägga en valfri slant som skulle gå till vårt musikalarbete.

 Bak3 

Det blev ett väldigt lyckat föräldrafika med många fikasugna vuxna och barn. De som hade tur och fick en vinstlott, fick själv välja sitt pris. Lotterivinsterna hittade nya lyckliga ägare och eleverna var väldigt stolta och engagerade i fikat och lotteriförsäljningen.

Lotteri

Förutom alla bakning hann vi med lite annat också. I respektive klass läste vi The Gruffalo på engelska och arbetade med boken på olika sätt. På en engelskalektion fick eleverna en bild av en halvfärdig Gruffalo som de sedan skulle rita färdigt. Utifrån vår beskrivning på engelska skulle de färdigställa den. Det blev härliga bilder och många glada skratt.

Gruffalo fyll-i-bild instruktion

Gruffalo fyll-i-bild

Vi börjar känna att vår resa mot en färdig musikal har startat på riktigt!

/Erika och Susanne

Gruffalo liten