Det här är mitt första inlägg på Pedagog Västerbotten, men det handlar faktiskt lite om slutfasen på ett fantastiskt projekt som eleverna på särskolan deltagit i under läsåret, Det var en gång i Västerbotten. I dag är filmaren Sophia Josephsson här och hjälper oss med tips och redigering inför färdigställandet av vår tolkning av Norsjöskolans nyskapade sägen. Tillsammans har vi skrivit manus och utformat karaktärer och scener, eleverna är väldigt stolta över deras prestation och väntar nu ivrigt på att få gå på Oscarsgala i maj.

Det finns en artikel om oss här på sidan (En fantastisk klass i Vilhelmina) så jag ordar inte mer om det.

Jag är lite av en elektroniknörd och speciellt när det gäller att förenkla, förtydliga, strukturera och dokumentera kunskapsinlärningen och vardagskunskaperna hos elever som har behov av särskilt stöd. iPaden som redskap finns med som en naturlig del av undervisningen varje dag och mina inlägg kommer att handla mycket om vilket användbart redskap det är. Jag hoppas också kunna dela med mig av tips och annat roligt och nyttigt.