Ninna Kristiansen är en av våra flitigaste bloggare här på Pedagog Västerbotten. Hon jobbar som förstelärare på Sofiehemsskolan i Umeå och har under några år bloggat aktivt på sin blogg Ugglornas näste.  Där berättar hon levande,  inspirerande och lustfyllt om  hur hon arbetar med sin klasser, ofta med hjälp av iPad, film och andra digitala verktyg och tjänster som hjälpmedel.

I detta inlägg från Ugglornas näste handlar det om att allt är matematik – prinskorvar, häxor, chiffer och QR-koder. Ninna har spelat in sig själv som häxan Hexagon där hon i olika filmer ger barnen i uppdrag att rädda fyra prinsar med hjälp av matematik – addition, subtraktion, multiplikation och division. I ett brev som kommer till klassen finns en QR-kod som eleverna får scanna med sin iPad och en film dyker upp där Hexagon skrockar om att hon tillfångatagit fyra prinsar och förvandlat dom till prinskorvar. Nu måste dom räddas, i fyra filmer till som de hittar med QR-kod, får de matteuppgifter som måste lösas . Men det räcker inte med att lösa matteproblemen, de får även sedan koder och chiffer som måste lösas för att förtrollningen ska släppas.

Här kan du läsa hela beskrivningen och se filmerna där Ninna berättar hur hon arbetar och hur eleverna entusiastiskt löst problemen för att rädda prinsarna:
Prinskorvar, häxor, chiffer och QR-koder – allt är matematik!

 

 

 

LogotypKontakt

Ninna Kristiansen
Förstelärare
ninna.kristiansen@umea.se