Det är vi som är klass E individuella programmet på Dragonskolan i Umeå! Vi som går i klassen heter Pontus, Anton, Jonathan, Helene och Robert. Under läsåret 2014/15 deltar vi i MediaCenters projekt ”Det var en gång i Västerbotten” och ska göra film baserat på västerbottniska sägner!

Projektledaren Anna-Karin Åsander besökte denna underbara klass för att intervjua lite om vilka idéer som finns nu innan själva filmskapandet.

Läraren Ingela Eriksson berättar:

”Vi har provat på att göra ljud och använda figurer från Puppet Pals. Det blev en rolig överraskning när vi sedan fick se hur filmen förändrades när vi lagt in bakgrundsljud och lite andra ljud i iMovie.”

Dragonskolan-gysar-c

I klassrummet finns det en smartboard och där visas elevernas filmer upp – det blir nästan som på bio!

Under våren ska de filma tillsammans med filmaren Sophia Josephsson och idéer finns på att använda sig av en historisk miljö: Gammlia! Där kan allt hända i en historisk miljö, kanske någonting kommer ut ur Gammliaskogen….

Dragonskolan-gysar-a

Deras bidrag kommer sedan att visas på en filmgala i Lycksele 27 maj tillsammans med andra deltagande klasser. Detta ser eleverna väldigt mycket fram emot!

Vi kommer att följa den här klassen under våren och jag kan lova att deras fantasi och filmskapande är helt fantastisk!