Efter påsklovet drog vi igång ett projekt i svenskan där vi utgick från Årstaskolans #Talasomted-material. Kolla in här: talasomted.se

Vi hämtade mycket inspiration genom att lyssna på flera tal både från deras sida samt från vår skolas femmor som även de har fått jobba med #Talasomted under höstterminen.

Jag vet, att våra barn skulle fixa detta ganska krävande jobb på ett fantastiskt sätt och att i varenda unge fanns det sjöar av tal ännu osagda…och gissa….om mina kinder varit våta av tårar under tiden vi har tänkt, skrivit, suddat, lagt till, brytit ihop, limmat fast….men resultatet – det har varit sååå värt det!

I detta inlägg får ni dock inte lyssna på några färdiga tal…utan hänga med på vägen dit…

Vi tränar oss på att skriva djupare och mer målande…hur kan vi beskriva våra känslor med andra ord…kan vi förstärka våra känslor med fler ord? Vi tränar oss #tillsammans!

Tankekartan kallar vi ”vi packar väskan” och fyller väskan med olika saker som vi vill ha med oss mot målet – högst upp på berget!

Det här är vad barnen i trean kunde analysera för goda retoriska grepp utifrån de inspirationstal vi lyssnat till…imponerande!

Sedan skriver vi, skriver vi, skriver vi…..

JAG ÄR SÅ OERHÖRT STOLT!!!!!

//Ninna